Organisatieadvies / consultancy

Naast het zijn van bedrijfsjurist werk ik ook aan het analyseren van bedrijven bij Build your Business en op het gebied van reorganisaties samen met Entjes Administratie en Advies.

Build your Business

Vind je het lastig om de stap naar succes alleen te maken en weet je niet waar je moet beginnen? 

Build Your Business gaat jou hierbij helpen

Build Your Business werkt met het 3 stappenplan op basis waarvan jij een succesvoller bedrijf krijgt. Met de stappen Begrip, Bestudering en Beweging zorgt Build Your Business ervoor dat jij als ondernemer jouw doelen formuleert, welke dat ook zijn, maar ook dat resultaten behaald worden.

Meer weten?
Kijk op onze website en download de Quick Scan op basis waarvan jij een waardvol advies krijgt!


Begin nog vandaag een succesvol bedrijf.

Build your business is een samenwerking met One2Organize.

Reorganiseren /herstructureren

Een bedrijf is vaak aan verandering onderhevig, dat kan om verschillende redenen zijn. Bijvoorbeeld omdat jouw bedrijf heeft besloten om bedrijfsonderdelen te gaan sluiten of businessunits gaat integreren. Groeit jouw onderneming, of juist niet. Weet je niet waar het fout gaat? Maar ook omdat de markt en de economie veranderen. Zeker na de coronacrisis weten veel ondernemers niet meer hoe zij het hoofd boven water moeten houden. Hoe ga je om met financiële problemen, het vinden van personeel en de winstgevendheid van jouw bedrijf?

Dus is het tijd om jouw organisatie te optimaliseren. DSG Legal kan je daarbij helpen.

Een reorganisatie / organisatieverandering is maatwerk, omdat iedere onderneming anders is. Bij DSG Legal staat het bedrijf, de medewerkers en jij als ondernemer centraal. Het gehele traject, voor, tijdens en na de reorganisatie krijgt dan ook de nodige aandacht.

DSG Legal heeft jarenlange ervaring op het gebied van reorganiseren. Wij lossen vraagstukken rondom reorganisaties op voor bedrijven én werknemers en ontzorgen de ondernemer door zaken adequaat en vakkundig te regelen

Een reorganisatie kun je in sommige gevallen niet zomaar uitvoeren. Er komen ook juridische aspecten bij kijken. Zeker als de reorganisatie het ontslaan van werknemers met zich meebrengt. Zo krijg je ook te maken met de Wet op de Ondernemingsraden (WOR). Reorganisaties en medezeggenschap zijn expertises die om gedegen kennis en kunde vragen. DSG Legal ondersteunt jouw bedrijf hier graag bij.

Wat kun je verwachten aan ondersteuning

DSG Legal fungeert als juridisch adviseur tijdens het gehele traject, zowel voor de ondernemer als de medewerkers. Daarnaast verzorgt DSG Legal de juridische kant van de reorganisatie door het opstellen van de volgende documenten:

  • Analyses
  • Plan van aanpak
  • Besluiten
  • Organisatie en formatieplan
  • Implementatieplan
  • Overeenkomsten
  • Sociaal beleid
  • Begeleiding (liaison functie)
  • Voorlichting geven

Maar een reorganisatie brengt meer met zich mee. Er bestaan ook financiële, personele en organisatie vraagstukken die geregeld moeten worden.

DSG Legal werkt samen met expert’s op het gebied van financiële zaken, het werken met processen en stroomschema’s, maar ook personeelszaken HRM zijn van groot belang. De experts beschikken over jarenlange ervaring en expertise op financieel gebied en het werken met processen en stroomschema’s, zodat een optimale workflow bestaat. Vanwege de jarenlange ervaring van DSG Legal met organisatieveranderingen en arbeidsrechtelijke vraagstukken weet zij als geen ander hoe zij hierin naast de ondernemer moet staan en de reorganisatie van begin tot eind tot een goed resultaat weet te brengen.