Succesvol ondernemen: wordt MASTER over je bedrijf

Binnen 1 dag de eerste stap naar een juridisch stevig fundament voor je bedrijf

 • Je wilt groeien met je bedrijf, maar je weet niet waar te beginnen en hoe?
 • Je wilt jezelf met professionele stevigheid positioneren en meer lef hebben om besluiten te nemen.
 • Je hebt een businessplan opgesteld, maar bent vaak bezig met de dagelijkse gang van zaken.
 • Die grotere opdrachten wil je binnen halen, maar het lukt maar niet.
 • Of je wordt van directeur ineens bestuurder, hoe pak je zaken dan aan?
 • Je vindt het lastig om een volgende stap te zetten, en wilt graag een sparringpartner om hierover mee te denken.

Dan ben je bij DSG Legal aan het juiste adres.

Want de groei van een bedrijf brengt meer met zich mee dan enkel marketing en sales. Het gaat om het hebben van een juiste strategie, anders kijken naar nieuwe scenario’s en een ‘growth mindset’. Maar ook leiderschap en het bezitten van de juiste ondernemer skills zijn van belang om resultaat te behalen. Juist het investeren in jouw ontwikkeling maakt het onderscheid tussen een ondernemer en een succesvol ondernemer.

Ik zorg ervoor dat jouw bedrijf met haalbare (kleine en realistische) acties, een effectieve procesvoering, met behoud van de kernwaarden van jouw bedrijf continue in ontwikkeling blijft en daarmee groeit naar een next level.

Word master over jouw bedrijf en jezelf als ondernemer.

Hoe kun je met mij samenwerken?

MASTER VIP DAG

Niet elke ondernemer zit op sessies en trajecten te wachten. Maar wil gewoon 1 dag per kwartaal/half jaar of jaarlijks even onderduiken en sparren over zijn bedrijf en de volgende stappen. Dat kan met de Master VIP dag.

Tijdens deze dag sta jij als ondernemer met jouw bedrijf centraal. Je hebt een waardevol idee of je wilt een blik op de toekomst van je bedrijf werpen. Denk bijvoorbeeld over de vraag waar wil je over 5 jaar staan met je bedrijf. Je wilt je strategie en doelen helder hebben, met een plan van actie zodat je op resultaat kunt sturen. Of je wilt jouw leiderschapsstijl ontwikkelen en jouw ondernemersvaardigheden effectiever inzetten voor je bedrijf. Maar het kan ok zijn dat je de volgende stap met jouw bedrijf maken, maar daar met iemand over wil sparren die kritisch met je meedenkt vanuit strategisch en tactisch oogpunt, met een kritisch juridische blik. Dat is allemaal mogelijk. Na deze dag heb jij inzicht in de knelpunten en vernieuwende kansen om succesvol te ondernemen.

Tijdens deze dag werken we namelijk aan jouw fundament van je bedrijf, en van jouzelf als ondernemer. Zodat jij met energie de volgende stap kunt zetten met jouw bedrijf. Je hebt dan ook een verbeterplan in handen aan het einde van deze dag.

Wat levert deze Master VIP dag jou op?

 • Dat je Master wordt van jouw bedrijf
 • Dat je onderneemt vanuit bevlogenheid en energie
 • Krijg je inzichten en aanknopingspunten voor jouw bedrijf
 • Weet je wat je moet doen, en moet laten, om resultaat te bereiken
 • Growth mindset hebt met een focus op jou doelen
 • Een positieve mindset hebt waardoor je positieve energie uitstraalt naar je klanten

Voorafgaand aan de VIP dag:

 • Er wordt een online intakegesprek gepland om te verkennen wat jouw wensen en behoeften zijn en wat jij uit de VIP dag wilt halen
 • Je ontvangt een uitgebreide questionnaire om meer inzicht te krijgen in je drijfveren maar ook de situatie van je bedrijf op dit moment op alle aspecten
 • Voorafgaand aan de VIP dag maak ik een analyse op organisatie- en ondernemersniveau
 • Tijdens de Master VIP dag gaan we met elkaar in gesprek en gaan we aan de slag!

🎇 STRATEGIESESSIE – 1 dagdeel (in combi met Inspiratiesessie mogelijk: 2 dagdelen)

Tijdens deze sessie krijg je binnen één dagdeel inzicht in de missie visie en strategie die past bij de waarden van jouw bedrijf. Hiervoor maak ik gebruik van de Business Scan. Deze scan laat zien hoe jouw bedrijf ervoor staat als het gaat om leiderschap als ondernemer, jouw bedrijfsvoering en het hebben van een stevig fundament (financiën, juridisch, marketing). Deze aspecten van je bedrijf zijn in onderlinge samenhang en bepalen in grote lijnen waar jouw bedrijf nu staat en waar je focus op moet zijn gericht. Wat maakt jouw onderscheidend van andere bedrijven? Jouw marktpositie en personal brand? De koersvastheid van je bedrijf? Door deze Quick Scan krijg ik als organisatieadviseur inzicht in de echte knelpunten en een goed beeld van jouw bedrijf. Zodat daar aan gewerkt kan worden tijdens deze sessie. Aan het einde van het traject heb je een verbeterplan op papier staan waarmee je aan de slag kan met jouw bedrijf.

Wat levert de strategiesessie op?

 • Een sparringpartner die je helpt op strategische wijze beslissingen te nemen voor je bedrijf
 • Zorgen voor bewustwording binnen je bedrijf en een ‘growth mindset’
 • Heldere doelen en een scherpe focus op groei houden
 • Een moment van reflectie via maandelijkse Zoom-calls
 • Het lef om de de juiste keuzes te maken om resultaten te behalen
 • Meer energie en plezier in het ondernemen: een boost!

De strategiesessie is inclusief:

 • Sessie van een 1 dagdeel op locatie
 • Verbeterplan
 • Business Scan

Vervolgprogramma

Na het afsluiten van de strategiesessie begint het echt werk. Het plan dient te worden opgevolgd. Ook hierin kan DSG Legal als jurist en strategisch organisatieadviseur een rol spelen in het begeleiden en ondersteunen van je bedrijf. Drie tot zes maanden kan ik je ondersteunen om het actieplan in je organisatie door te voeren. Door middel van coach calls en een sessie op locatie onderhouden we contact.

🎇 INSPIRATIESESSIE – 1 dagdeel

Tijdens deze sessie wordt samen met de ondernemer op inspirerende wijze gekeken naar nieuwe scenario’s en kansen op de markt. We brengen innovatieve ideeën in kaart, sparren daarover en zorgen dat er beweging komt.

Het organiseren van een inspiratiesessie kan belangrijk zijn om een frisse wind te laten waaien binnen het bedrijf. Om uit de sleur te komen of te voorkomen dat je bedrijf juist in een sleur belandt. Daarom is het van belang om van tijd tot tijd kritisch te zijn om op een interactieve manier te spreken over het verbeteren van de werkwijze en processen binnen je bedrijf. Nieuwe kansen en scenario’s te leren zien en ontwikkelen. Een inspiratiesessie kan worden gehouden om bijvoorbeeld de klantgerichtheid binnen je bedrijf te verbeteren, het werkgeluk te behouden of om nog veel meer redenen. 

Wat levert de inspiratiesessie op?

 • Nieuwe waardevolle ideeën voor je bedrijf die je kunt uitwerken
 • Kansen die je nog niet eerder hebt gezien worden inzichtelijk
 • Energie om met je team verder te ondernemen
 • Een positieve mindset zodat je gericht bent op verbetering en groei
 • Een frisse blik op je bedrijf

De Inspiratiesessie is inclusief:

 • Sessie van een 1 dagdeel op locatie

🎆 BUSINESSPLAN – maatwerk

Op basis van het principe SMART Vooruit wordt een realistisch en haalbaar business plan opgesteld met meetbare doelen. Daarbij kijken we onder meer naar het onderscheidend vermogen van jouw bedrijf, wat maakt jouw product of dienst uniek, wie is jouw concurrentie, jouw eigen merk en personal brand, waar je jouw bedrijf hebt gevestigd, mogelijkheden van marketing en social selling, investeringen die gedaan moeten worden. En andere zaken die voor jouw bedrijf van belang zijn.

Omdat een businessplan niet van de een of andere dag is opgesteld en mede afhankelijk is van de branche van je bedrijf en grootte daarvan vindt altijd eerst een vrijblijvende intake plaats.

Lijkt een van deze sessies je wat? Neem dan contact met mij op dan kijken we samen wat ik voor jou kan betekenen. Of wil je liever nog even van gedachten wisselen of dit wat voor je is, dat kan bel of mail mij gerust!

Waarom wil je met mij samenwerken?

Naast het zijn van zelfstandig jurist en strategisch adviseur werk ik ook aan het begeleiden van bedrijven bij de groei en het zien van (nieuwe) kansen en breng naast mijn juridische kwaliteiten ook mijn jarenlange ervaring als strategisch organisatieadviseur voor hoger management in. Zo heb ik directie/MT/Bestuur geadviseerd op het gebied van het ontwikkelen van een strategie, missie, visie en het doorvoeren en implementeren van een organisatieontwikkeling, en de keuzes die zij daarbij maken voor hun organisatie. Dit unique selling point van een juridisch strateeg maakt dat ik ook direct de nodige juridische documenten op het gebied van juridische kwaliteitszorg voor je kan opstellen en op kritische wijze strategisch en tactisch met je mee kan denken.

Naast mijn eigen kantoor DSG Legal werk ik samen aan het analyseren van bedrijven via het concept van Build Your Business. Wij zijn professioneel betrokken en weten door middel van de inzet van verschillende expertises snel en daadkrachtig tot de kern door te dringen. Met onze unieke aanpak en de 3 waardevolle trajecten analyseren wij álle onderdelen van jouw bedrijf.

BUILD YOUR BUSINESS

Vind je het lastig om de stap naar succes alleen te maken en weet je niet waar je moet beginnen? 

Build Your Business gaat jou hierbij helpen

Build Your Business werkt met het 3 stappenplan op basis waarvan jij een succesvoller bedrijf krijgt. Met de stappen Begrip, Bestudering en Beweging zorgt Build Your Business ervoor dat jij als ondernemer jouw doelen formuleert, welke dat ook zijn, maar ook dat resultaten behaald worden.

Meer weten?
Kijk op onze website en download de Quick Scan op basis waarvan jij een waardvol advies krijgt!

Benieuwd naar onze flyer? Klik hier!


Begin nog vandaag een succesvol bedrijf.

Build your business is een samenwerking met One2Organize.